Játszunk szelektíven pályázat megvalósulása

2016.01.21. 11:40:05

Pénteken ( január 15.-én) megkezdődött a „Játszunk szelektíven- játékos foglalkoztató füzet elkészítése a Börzsöny-vidéki gyerekeknek” című OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága által támogatott projektünk gyakorlati része is. Első programpont a Nógrádmarcali Hulladékkezelő Központ látogatása volt. Itt nagyon sok új információval és ötlettel gazdagodott a pedagógus csapat. 

Nem jöttünk el üres kézzel, hiszen kaptunk egy nagyon jó kis tájékoztató anyagot, ami nagy segítség lesz a foglalkoztató füzet elkészítéséhez.

A látogatást a balassagyarmati Svejk vendéglőbe zártuk egy három fogásos est-ebéd elfogyasztásával.

A következő találkozón már elkezdjük a füzet összerakását. De előtte még megnézzük ki milyen reményekkel, félelmekkel vesz rész ebben a projektben és ezeket, hogyan tudjuk kiküszöbölni illetve a reményeket megvalósítani. Megbeszéljük azt is, hogy a résztvevő pedagógusok (szobi járás területén oktató pedagógusok) hogyan tudnak ehhez a projekthez hozzájárulni, ki-ki személyesen milyen pluszt tud hozzátenni, hogy minél hasznosabb és izgalmasabb legyen a foglalkoztató füzet. Megbeszéljük, hogy milyen célokat kell teljesítenie ennek a füzetnek.

Az ezt követő alkalommal viszont már a füzet tartalmáról lesz szó, milyen témákat tartalmazzon és minden témához ki milyen feladatokat vállal. Majd ezt után már rátérünk a gyakorlat típusokra, feladatokra amelyek a füzetet teszik majd izgalmassá a gyerekek számára.