Egészség Sportpark Program

2016.07.06. 10:45:42

A kormány döntése alapján kültéri sportparkok építésére irányuló program indul. A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket.

A futókörrel is bővíthető sportparkok megépítésére augusztus közepéig nyújthatnak be kérelmet a települési önkormányzatok.

Magyarország Kormánya számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, melyet könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kíván vonzóvá tenni. A mozogni vágyó lakosság legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el, azonban számos településen még további fejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy a sportolni vágyók megfelelő környezetben tölthessék el szabadidejüket, anélkül, hogy ehhez máshová kelljen utazniuk.

A sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthatnak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan. A Program keretében 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építtethető, amely 200 vagy 400 méteres, 125 cm széles futókörrel bővíthető. A létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél (1146 Budapest, Hermina út 49.) lehet benyújtani 2016. augusztus 15-ig. Az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg az új sportparkokat.

A Programról részletes tájékoztatás és a kérelem benyújtásához szükséges dokumentáció elérhető és elektronikusan letölthető a www.kormany.hu és www.bmsk.hu/sportpark oldalakon.

Általános tájékoztató

1. számú melléklet: Adatlap

2. számú melléklet: Nyilatkozat

(Forrás: www.kormany.hu)