Elstartolt a RESOR Projekt

2019.01.21. 10:26:41

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a támogatott ERASMUS+ KA2 projektünk a "RESOR  - A megújuló energia hasznosítása, mint lehetőség a mezőgazdaság számára" kapcsán az első megbeszélést megtartottuk Törökországban.

A megbeszélésen bemutatkozott valamennyi partner, jobban megismerttük a képviselőiket, tevékenységüket. A bemutatkozót követően a megbeszélés szakmai része vette kezdetét. Részletesen egyeztettük a projektben szereplő valamennyi feladatot. A kérdéseinket is folyamatosan jegyzeteltük, hogy azokat a találkozót követően a projektvezető eljuttathassa Törökország ERASMUS+ Nemzeti Ügynökségéhez.

A projekt idővonalát átdolgoztuk, melyre a benyújtás és a döntéshozatal között eltelt idő miatt volt erre szükség. Megállapítottuk az új határidőket, melyek az első kimeneti eredmény eléréséhez, az innovatív tanterv és képzési módszertan megalkotásához szükséges. Erre fog épülni a projekt összes többi kimeneti eredménye.

A projekt közös nyelve az angol, viszont a teljes és végleges tananyag rendelkezésre állásakor minden partnernek a saját nyelvére le kell fordítania. Ehhez is igénybe vehetünk külső szakértőt, ha szükséges.

Az innovatív tanterv elkészítéséért az török Uludag Egyetem (Uludag Universitesi) a felelőse, a képzési módszertant pedig a spanyolországi DEFOIN egyesület fogja ekészíteni. Az innovatív tanterv vázlata elkészítésének határidejét 2019. március 30. napjára tűztük ki közösen. Ezt követi majd a partnerek visszajelzései 2019. április 15-éig. Ezután az ellenőrzés, majd az innovatív tanterv végleges változata 2019. május 30. napjára várható legkésőbb.

A tananyag a készítés során Word, illetve PPT formátumban fognak elkészülni. A Word hasznos lesz majd a kézikönyvhöz, valamint a szöveges tananyaghoz, a PPT formátumot pedig könnyebben lehet beilleszteni a projekt honlapjába, ahol az e-learning felület is helyet fog kapni. A projekthonlapért és az e-learning felületért a cseh Edu Consulting partner a felelős.

A projekthonlap kapcsán is egyeztetést folytattunk. A kiválaszott domain név a www.resor-project.eu lett. A projekt honlapja vélhetően egy egyoldalas honlap lesz, melyen a következők fognak szerepelni:

A projekt honlapot szintén le kell majd fordítania minden partnernek a saját nyelvére, mely a tananyag véglegesítése után kezdődhet el. Ennek a pontos kidolgozását, valamint a szükséges formátumot a későbbiekben fogjuk egyeztetni.

Kitértünk természetesen a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület feladataira, különösen a kézikönyvre. Bár maga a kézikönyv megalkotására még sok idő áll rendelkezésre, viszont az alapvető információk és alapelemek meghatározására már a tervezés legelején szükség van, hogy elkerüljük az esetleges többletmunkát. Ebből kifolyólag egyeztettük a Word formátumot, a modulok tartalmát, azok várható terjedelmét is. Kérdésként merült fel a kézikönyv nyomtatása. A benyújtott pályázatban szerepelt nyomtatási költség minden partnernek, azonban az elbírálók ezt a költséget nem hagyták jóvá. Így a nyomtatása kérdését a projektgazdán keresztül továbbítottuk a bírálók felé, jelen írás időpontjáig nem kaptunk rá még választ.

Egyeztettük továbbá a projektben szereplő, következő személyes találkozók időpontait és helyszíneit is. Az időpontokat fixáltuk, a helyszínekben még lehet némi változás, hiszen a megbeszélsésekhez szükséges infrastruktúrát is biztosítani szükséges, valamint az összes partner számára könnyen megközelíthetőnek kell lennie. A találkozók időpontjai és tervezett helyszínei:

Minden személyes megbeszélésre 2-2 fővel kell képviseltetnie magát valamennyi partnernek.

A projektben szerepel egy szakértői képzés is, melyre 2020. június 22-26. között kerül megrendezésre Granadában, Spanyolországban.

A találkozót mindkét nap a szakmai bejárással zártuk. Megismerhettük Bursa település térségének projektjeit, ötleteit és működő jó példáit, Gursu település polgármesterének, Mustafa Isik vezetésével.

A találkozót követően, a részletes feladatokkal és a határidőkkel együtt elkezdjük megkeresni azokat a potencionális szakértőket, akik vállalni tudják, hogy segítenek megvalósítani a projektet, szakmailag.