Felhívás! Várjuk ötleteiket!

2014.10.03. 13:52:28

Tisztelt Ügyfeleink!

2014. áprilisától a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület bekapcsolódott egy már futó, rövid élelmiszerlánccal foglalkozó nemzetközi projektbe. Az alapokat a Vidékfejlesztési Minisztériumból dr. Kujáni Katalin, a NÉBIH részéről pedig Juhász Anikó fektette le a Gödöllői Szent István Egyetem és Dr. Fehér István professzor irányításával. A nemzetközi partnerek kérésére kapcsolódhatott be a munkába az országból a kiválasztott két akciócsoport. A Börzsöny-Duna- Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület mellett a Zala Termálvölgye Egyesület is képviseltette magát a kutatási projektben.

Francia részről a munkát a Toulouse-i CFPPA Felnőttképző Intézet vezette, valamint 5 HACS kapcsolódott be a munkába a Toulouse- régióból.

A cél az, hogy a létező igény kielégítésére, egy már létező módszer alkalmazásával olyan rendszert hozzunk létre, mely támogatja a területi döntéshozók és területfejlesztők munkáját. Azért, hogy a későbbiek folyamán olyan támogatások, és olyan fejlesztések történhessek az adott térségben, az adott településen amelyre valóban szükség van.

Az Ecosyal program legfőbb célja, hogy a helyi termelőket, helyi szereplőket közvetlenül összekapcsolja a fogyasztókkal, vásárlókkal.

A franciaországi HACS-okkal együtt gondolkodva további együttműködések kidolgozásán is dolgozunk, amellyel a Franciaországban már jól működő módszereket és technikákat Magyarországon is meg tudjuk ismertetni.

Az első szakmai találkozó 2014 májusában zajlott Franciaországban, a pontos együttműködések megkötésére pedig novemberben kerül sor.

A Franciaországi akciócsoportokkal az augusztus 28-i Szokolyán megtartott egyezetések során az alábbi témákban alakultak ki közös pontok, amelyekben megköthetőek lennének a megállapodások:

Azért, hogy az egyesület olyan megállapodást, vagy megállapodásokat tudjon kötni a Franciaországi partnerekkel, ezért várjuk a fent említett együttműködési lehetőségekhez kapcsolódóan az ötleteket.

Mire van igényük, mit szeretnének, ha a térségben fejlesztésre kerülne?

Részletes és kidolgozott projektötleteiket, 2014. október 15-ig várjuk.

Email címünk: borzsony.duna@gmail.com