"Játszunk szelektíven"- pályázat

2016.01.04. 14:28:22

Egyesületünk, Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület elkötelezett természet és környezetvédő. Ezért megpályáztuk az OKTFNHI Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya által meghirdetett pályázatot:  "A hazai hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás". Szerencsésen nyert a pályázatunk, így most dolgozunk azon, hogy sikeresen véghez is vigyük.
 
Egy olyan játékos foglalkoztató füzetet szeretnénk elkészíteni az 6-11 éves (I.-V. osztályosok) részére, amely segíti őket abban, hogy jobban átlássák és megértsék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát és mikéntjét. Ugyanakkor az újrahasznosítás elméleti és gyakorlati részéről is szó lesz a füzetben, érdekes kézműves foglalkozási lehetőségekkel. A füzet figyelembe venné a helyi szelektív szemétgyűjtési sajátosságokat is úgy a Magyarországi mint a Szobi Járás illetve különböző települések szemétgyűjtési szokásait is. Az elkészült füzetet minden I.-V. osztályos diák ingyen megkapja a Szobi Járás területén. 
 
Ehhez kérnénk olyan helyi tanítok és tanárok jelentkezését, akik szívesen részt vennének ennek a füzetnek a megtervezésében, kialakításában.  
 
Minden résztvevő tanár utazási költségét megtérítjük, illetve minden tanár a projekt végén egy 12000 Ft értékű helyi termelők által összeállított termék-kosarat. A programok napján teljes ellátást tudunk biztosítani. 
 
Program: