LEADER projektátadón jártunk

2015.06.09. 09:17:27

Június 7-én, Szobon, a Malomkertben LEADER projektátadón voltunk. A Dunakanyar Kulturális Alapítvány kapta a támogatást.

Igaz, közösségi célú fejlesztés, de mégis gazdaságot is fejleszt, hiszen akkora érdeklődés mutatkozott a leendő lovagolni tanuló gyerekeknél, hogy több lovasoktatót kell majd alkalmazniuk. A sátor kiépítése egy külön tervezés alapján készült, amely télen 40 cm-es havat is kibír, sőt a 120 km-es széllel is megbírkózik.

A legnagyobb hőségben is az un. kémények miatt, illetve a ponyva hajlásszögei miatt, kellemesen hűvös volt. Ahogy a Dunakanyar Kulturális Alapítvány képviselője elmondta, ezt a közösségi fejlesztést, a gyermekek és az ide látogatók örömére NAGYON NAGY RÉSZBEN A VIDÉKFEJLESZTÉSNEK, A Börzsöny-Duna-IpolyVidékfejlesztési Egyesületnek köszönhetik.

Meg tudták vásárolni az íjászathoz szükséges eszközöket is. Ezzel a fejlesztéssel is a mozgásigényt, a helyes testtartást, a felelős állattartást, állatgondozást is fejleszthetik azok, akik részt vesznek a programokon. Ferencz Gyöngyi Szob polgármesterének köszöntő szavai is ezt erősítették meg az egész napos programon résztvevőknek. Országgyűlési képviselőnk méltató szavai után a fejlesztés ökomenukus áldásban is részesült. Köszönjük dr. Sántha Józsefnek a dícsérő szavakat.