Projektátadó rendezvény Bernecebarátiban

2015.10.06. 09:10:31

Két projekt átadón is részt vettünk Bernecebarátiban október 2-án.
Az egyik a LEADER 3. körében megvalósult fejlesztés ünnepélyes átadója volt.
Bernecebaráti önkormányzata 6, 5 hektáros területen zöldség –, gyümölcstermesztést valósít meg 35 közfoglalkoztatottal. A munkához más pályázatból gépeket is nyertek. Teszi mindezt többek között azért, hogy az évi 4 – 5 milliós közétkeztetési nyersanyag költségét helyben termelt nyersanyagokkal legalább egy részben megoldja. A pályázat keretében egy nagyon romos épületből termékházat varázsoltak. A munkálatokba bekapcsolódott a BME Urbanisztikai tanszéke is. Ahogy a neve is mutatja: TISZTA FORRÁSBÓL. Tehát itt feldolgozásra kerülhetnek – megvásárolhatóak azok a helyi termékek, amelyekért megdolgoztak a start munkások. Gyermekek helyi népi mondókái, dalai után Gyenes Zoltán polgármester Úr mutatta be a projektet. Ezt követően a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, munkaszervezet vezetője vágta át a szalagot a polgármester Úrral közösen.

A másik projekt: a központi forrásból megvalósult alapszolgáltatás jogcímből megvalósult Közösségi Ház kialakítása a Bernecebaráti Turisztikai Egyesület jóvoltából. Itt is a projekt bemutatása után a nemzeti szín szalagot a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, munkaszervezet vezetője és a Bernecebaráti Turisztikai Egyesület elnöke vágta át, és adta át hivatalosan. Az új Közösségi Házban egy fotókiállításban is gyönyörködhettünk.

A két projekt átadót követően az iskola tornatermében 2000 óta most először adtak át elismerést azoknak, akik a településért sokat tettek. Ahogy polgármester Úr mondta, időnként számot kell adni, értékelni kell a negatív és pozitív dolgokat. Meg kell látni mindenben a jót. Nem azt kell nézni, hogy a templomnak még nincs rendben a tornya, hanem azt, hogy 90%-a már felújításra került. A pozitív dolgokat, a megbocsájtást a családban, a faluban, a szomszédságban és mindenhol gyakorolni kell, mert csak úgy lehet előrelépni. 
A csodálatos köszöntő után 5 díszpolgári cím került kiosztásra, majd több plakett került átadásra. Díszoklevelet is többen kaptak. Az a megtiszteltetés érte a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesületet, hogy Neubauerné Szatmári Zsuzsanna munkaszervezet vezető is az egyik volt, aki díszoklevelet kapott a lelkiismeretes és önzetlen munkájáért. 
Ezzel az elismeréssel nemcsak a munkaszervezet vezető munkáját, hanem a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesületet, a munkaszervezet dolgozóit is elismerték. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN.

Az eseméyen készüét képek elérhetőek a galériában: http://borzsonyleader.hu/galeria/projektatado-rendezveny-bernecebaratiban