RESOR - A második projekttalálkozó Krakkóban

2019.04.29. 09:20:25

Javában zaljik a RESOR projekt megvalósítása. Az ERASMUS+ KA2-es nemzetközi porjekt alapvető célja az, hogy a mezőgazdaságban dolgozók megszerezhessék az alapvető tudást a megújuló energiahasznosító berendezések helyes használatára és az azokban rejlő lehetőségekre. Ezt a tudást e-learning és kézikönyv formában adjuk majd át a projekt végeztével.

Az első projekttalálkozó még 2019. januárjában volt Törökországban, ott elindítottuk a projektet, egyeztettük az alapvető feladatokat, mind szakmailag, mind pedig az elszámolást és a szükséges jelentéseket egyaránt. Miután megtaláltuk a szakmai megvalósításhoz szükséges megfelelő szakértőket, elkezdtük a szakmai előkészítést is. Az Energiaklubbal márciusban elkezdtük az előkészítést, valamint összegyűjtöttük a kérdéseinket is, melyeket szükséges volt feltennünk a második projekttalálkozón.

A találkozó jó hangulatban zajlott, szakmailag is hasznos volt. Egyeztettünk azokban a kérdésekben is, ami minket, mint magyarországi partnert érintettek. Ilyen volt többek között a kézikönyv formai és tartalmi kérdései is. Abban állapodtunk meg, hogy a kézikönyv ~100-120 oldal hosszúságú lesz, ami a bevezetőből, valamint a további 7 energia-modulból fog állni. A kézikönyv szerkezete illeszkedik a jóváhagyott tantervhez (curriculum-hoz).

A tankönyv B5 formátumban készül el azt követően, hogy a projektben szereplő valamennyi partner elkészíti a saját moduljait. Értelemszerűen mindegyik modul más témakört foglal át a megújuló energiahasznosítás kapcsán, így minden modul vélhetően más-más hosszúsággal fog rendelkezni. Törekednünk kell arra, hogy a modulok nyelvezete egy érettségizett, mezőgazdaságban dolgozó ember számára érthető és élvezhető is legyen, ne legyen túl szakmai, vagy "száraz". A projekt ezen részéért, vagyis a minőségellenőrzését is a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület végzi. A minőségellenőrzési terv kidolgozása folyamatban van.

A RESOR projekt fejleményeiről be fogunk számolni, valamint egy rövid előadás keretében bemutatásra kerül az egyesület következő közgyűlésén is. A közgyűlés helye és időpontja jelenleg egyeztetés alatt áll, a meghívót tagjaink emailben meg fogják időben kapni.