RESOR - Megtaláltuk a megfelelő szakértőket!

2019.03.13. 15:23:45

Egyesületünk partnerként részt vesz egy ERASMUS+ KA2-es projekt megvalósításában. A projekt címe: A RESOR - "A megújuló energiahasznosítás, mint lehetőség a mezőgazdaság számára". Ez a projekt a mezőgazdaságban dolgozók számára készít egy intartaktív tananyagot, ami segítésget nyújt nekik a megújuló energiahasznosítás lehetőségeinek kiaknázásában.

A projektben 1 projektvezető és 5 másik partner vesz részt, köztük vagyunk mi is. 5 országból vesznek részt a partnerek a projektben: Törökország, Lengyelország, Spanyolország, Csehország és Magyarország. A projekt lehetősléget ad a apertnereknek külső szakértők megbízására a porjekt szakmai megvalósítását illetően, ezért az első megbeszélést követően el is kezdtük a megfelelő partnerek felkutatását.

A keresés közben több kapcsolaton keresztül jutottunk el az Energiaklubhoz. A 25 éve Magyarországon tevékenykedő szervezet hatalmas tapasztalattal bír az energetika terén kutatásokkal, képzésekkel, tanulmányokkal az energiát termelőknek és használóknak egyaránt. Egyes szakterületekre külön szakértőkkel rendelkezik, így bizakodva kerestük fel őket. A projekt bemutatása után szinte azonnal megtaláltuk a közös hangot a további lehetséges együttműködésre.

Orbán Gábor, az Energiaklub vezetője Magyar Lászlót javasolta szakértőnek a projekthez. A személyes találkozó során fény derült rá, hogy Gábornak és Lászlónak is van már tapasztalata az energetikán kívül ERASMUS+ KA2-es projektekben is, ráadásul volt már török partnerrel is előzőleg érvényes és sikeres együttműködés projektjük is. Nem is találhattunk volna megfelelőbb szakértői csapatot a projektünkhöz.

Megállapodtunk a projekt megvalósításával kapcsolatban, mind a számunkra kijelölt modul (szélenergia hasznosítás), mind pedig az elkészült tananyag szakfordításával kapcsolatban, egyeztettünk valamennyi részletről, a szerződéskötés a napokban fog zajlani. A következő lépés a projekttel kapcsolatban az összes eddig megszerzett információ átadása, azéután pedig felkészülés a második projekt találkozóra, ami 2019. április 25-26-án kerül megrendezésre, Krakkóban.