RESOR Projekt - Újabb nemzetközi együttműködés!

2018.12.18. 08:20:22

Még 2018 márciusában benyújtásra került egy lengyel partnerszervezeten, az ARID-on keresztül egy ERASMUS+ KA2-es nemzetközi együttműködési projekt. A projekt címe lefordítva: "A megújuló energi hasznosítása, mint lehetőség a mezőgazdaság számára". A projektben összesen 6 partner szervezet vesz részt.

A projekt célja az, hogy a mezőgazdaságban dolgozó emberek alapvető tudást szerezhessenek arról, hogy miként segíthetik a tevékenységüket és a mindennapi életüket is a megújuló energiahasznosító berendezések használata. Itt nem egyetemi szintű szaktudás elsajátítása az alapvető cél, hanem az, hogy alaptudással rendelkezzen a mezőgazdasági termelő. Éppen ezért fontos a megfelelő nyelvezet kialakítása és használata a projektben. A projektnek összesen 4 szellemi termék lesz a kimenetele:

Egyesületünk főbb feladatai a projektben:

A projekt első lépése egy indító egyeztetés, mely törökországban, Bursa városában kerül megrendezésre 2019. jaunár 10-11-én. Egyesüleünket Csikós Balázs képviseli személyesen, valamint ő lett a megbízott a projekt során az egyesület képviseletére.

Mivel a projekt megvalósításához szükséges szakértőt is bevonnunk, az előkészületekkel párhuzamosan elindult a megfelelő szakértők felkutatása is. A projekt további fejleményeiről beszámolunk itt a honlapunkon, valamint a Facebook oldalunkon is teszünk közzé releváns tartalmat.