Támogatott a REL pályázatunk!

2019.01.14. 09:11:34

A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága jóváhagyta a REL - Rövid Ellátási Láct támogatási kérelmünket. A támogatási kérelmet még 2017. március 30-án nyújtottuk be, mostanra került jóváhagyásra.

A REL projekt alapvető célja az, hogy a helyi termékek közvetlenül, vagy maximum 1 szereplő (például: feldolgozó, fuvarozó, átvevő pont) közbeiktatásával kerül a fogyasztóhoz. Ez a szemlélet egyaránt fontos a helyi teremlők, valamint a helyben élő fogyasztók számára is. Ezáltal a minőségi helyi termék olcsóbban kerülhet az emberekhez, így a termelő többet tud értékesíteni is.

A támogatási kérelmet velünk együtt összesen 13 partnerrel került benyújtásra, minden partnernek más a feladata. Egyesületünk felel a közös marketingért, valamint szintén a mi feladatunk a projektmenedzsment is. A termelőinket értesítettük a jó hírről, hamarosan elkezdődik a projekt megvalósításának előkészítése.

A fejleményekről itt, és a Facebook oldalunkon is be fogunk számolni. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az előkészítésben és a döntéshozatalban egyaránt. Azon fogunk tevékenykedni, hogy a megítélt támogatás a lehető legjobb hatással legyen a helyi teremlőkre, és a helyi termékek értékesítésének segítésére egyaránt!