Támogatások


Kedvezményezett neve: Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület

A támogatott tevékenység célja: Jelen pályázatban keretében igényelt támogatás hozzájárult ahhoz, hogy Egyesületünk a megszokott, magas színvonalon működni tudjon, ennek köszönhetően új munkaerő foglalkoztatást vállaltunk a helyi termelők és kézművesek termékeinek értékesítését segítő munkafolyamat koordinálásában, valamint a helyi termelők piaci megjelenésének elősegítésében a térségben.

A támogatás összege: 1.067.000 Ft
 

A kedvezményezett neve: Böörzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület

A projekt címe: Földi Kincsenk Együttműködés

A szerződött támogatás összege: 43 109 830 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50-90%

A projekt befejezési dátuma: 2022.07.09.

Projekt azonosító száma: 1865144492

A projekt részletes bemutatása

A 13 taggal újonnan alakult az első REL együttmuködés konzorcium formájában a Szobi Járás területén.  A konzorcium csak mikrovállalkozásokból áll és egy helyi nonprofit szervezetből, mely több éves REL-es tapaszttal a háta mögöt segíti majd a konzorciumot. Az együttműködés fő célja a helyi kistermelők promóciós tevékenységének és piacra jutásának segítése, több értékesítési csatorna felhasználásával, melyek helyi vendéglátó egységek, közétkeztetés, országos és helyi vásárok, piacok..

További információ kérhető:
Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület
E-mail:borzsony.duna@gmail.com
Tel./fax: +36 (27) 370-890

 

 

Kedvezményezett neve: Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület

Projekt címe: Szobi helyi termékértékesítési piac

Támogatás összege: 42 279 766 Ft

Támogatás mértéke: 85%

Projekt tartalma: Piac, vásártér és üzlethelyiségek kialakítása Szobon

Projekt azonosító száma: 1867537199

 

ISTER-GRANUM HERRITAGE

Helyi termék értékesítési infrastruktúrájának fejlesztése

Az Ister - Granum EGTC közreműködésével az Interreg V-A Szlovákia- Magyarország Együttműködési Program keretében a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület sikeres pályázata támogatásban részesült.

A támogatás összege: 186 210,09 EURO
A projekt neve: DELIVERY
A Projekt megvalósításának kezdete: 2020.05.01
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.01.30

A „DELIVERY” nevű projekt keretében az ipolyszakállosi Naturproducts és a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület partnerségének köszönhetően a Naturproducts s.r.o. eszközbeszerzést hajt végre, hogy a saját maga által megtermelt termékeket magasabb színvonalon tudja értékesíteni. Egyesületünk két helyszínen zöldség- és gyümölcs átvételét és tárolását szolgáló konténereket helyez el, valamint szállítójármű beszerzését valósítja meg, hogy a kistérségi szinten összegyűjtött helyi termékeket koordináltan tudja eljuttatni a nagyobb piacokra, illetve a vásárlókhoz. Az eszközbeszerzést követően 5 workshop lebonyolításával kerül sor a projekt által megvalósított szolgáltatás megismertetésére és népszerűsítésére a piacon. A Börzsöny Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület, mint helyi akciócsoport elkötelezett a helyi termékpiac fejlesztése és működtetése iránt, ezt számos tevékenysége alátámasztotta már az elmúlt években. Az átadási pontok hálózatának fejlesztésével és a figyelem felkeltőtevékenységekkel a projektben résztvevő partnerek arra törekednek, hogy a régió helyi gazdálkodóitól a helyi terméket és élelmiszert vásárló emberek száma növekedjen. Ily módon a projekt hozzájárul a TAPE második specifikus célkitűzéséhez is, a helyi termékpiac integrációjához az Ister-Granum Eurorégióban.

További információt a projekttel kapcsolatban az alábbi elérhetőségen kérhet: borzsony.duna@gmail.com

A sajtóanyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.